5. marraskuuta 2012

Sillä oonhan suomalainen II



Yllättäen silloin tällöin täällä törmää suomalaisiin juttuihin. Nokioita tietysti näkee ympäri kylää, mutta on täällä muutakin. Tässä listaa näkemistäni asioista. Vuorossa jutut 6-10.


6. HALTI Ei ole juuri näkynyt Rukan (Rukkan) kurahaalareita tai Haltin (Hallin) rinkkoja, mutta jälkimmäinen tuotemerkki tuli kyllä vastaan eräässä kirjassa. Kovasti omaelämäkertoilija kehui Haltin koiravehkeitä. Ei mulla ollut hajuakaan, että ne tekevät myös sellaisia. Oppia ikä kaikki. Kirja oli amerikkalainen The Girl's Guide to Homelessness, joka oli aika keskivertokuraa. Muutama mielenkiintoinen ajatus, mutta se siitä. Eniten mua häiritsi se, että kirjassa mainittiin kovin monta tuotemerkkiä nimeltä. Haiskahti vähän sille, että kirjailija oli saanut firmoilta ilmaiskamaa.





7. HIM Wadeyessä on metallibändit kova juttu. Meillä kävi ehkä kuukausi takaperin yksi pappi laulamassa nuorisolle Jumalasta. Välikevennyksinä herra veti One Directioniä. Kumma kun ei uponnut. Kukaan ei ollut kuulutkaan laulua. Täällä soi ihan muut musiikit. Mua on tullut vastaan myös Nightwish-paita erään aboriginaalin päällä, mutta ei sattunut olemaan kameraa mukana. Tässä sen sijaan eräs victorialainen valkonahka, joka oli luokkaretkellä koulunsa kanssa täällä muutama viikko sitten.





8. MARIMEKKO Unikkoa ja Unikon kopioita näkee silloin tällöin Australiassa. Eräässä ruokalehdessä oli Unikko-pöytäliinan päällä kattaus, tosi-TV-ohjelman eliminointihuoneessa oli Unikkoa vedetty seinälle raameihin ja näin mä lautasliinoja ihan livenäkin eräässä liikkeessä. Työkaveri tunsi tuotemerkin ihan nimeltäkin. Oho. Sydneyssä taitaa olla Marimekko-liikekin. Nämä kuvat tulivat vastaan uima-altaan reunalla hotellin lehdestä. Skandinaaviset printit kuulemma soveltuvat myös trooppisiin luksusasuntoihin. Ei siinä sitten mitään. Ehkä meillä sen takia ei Marimekkoa olekaan.









9. FINN En tiedä, kuka on tämä maaginen Finn, jonka mukaan on teitä nimetty. Ei tiennyt Googlekaan. En tiedä sitäkään, onko Finni edes finni, mutta silti otin kuvan. Finn on perinteinen irlantilainen nimi, ja täällähän niitä irkkuja pyöri aikamoinen määrä aikoinaan, joten todennäköisesti Finn on niitä peruja. En kyllä tiedän, että tielle ei ole menemistä yli 10 tonnin vehkeillä.






10. KONE Kone, olet kone. Viet mua ylös ja viet mua alas. Näen sinua kymmenen viikon välein Darwinissa silloin, kun meillä on koululomat. Yllätät rullaportaissa, hisseissä ja automaattisissa ovissa. Ja ihmiset pitävät mua ihan dorkana, kun otan rullaportaista valokuvia. Valehtelin niille. ettei meillä vaan tämmöisiä kotona ole.






Lisää tulee, jahka vastaan sattuu.





2 kommenttia:

  1. Suomeen liittyviä juttuja harvemmin miettii, kunnes ei oo Suomessa. Iteki oon spotannu hirveesti kaikkee jännää täällä. Toki Michiganissa (ainakin pohjoisosissa) on paljonkin suomensukuisia, mutta silti se on jännää. Tänäänkin Mark kävi äänestämässä yhessä koulussa ja yhen luokan ovessa luki Mrs. Moilanen.. Mekin mainostetaan Suomea nykyään, meiän rekisterikilven se pidike/koriste sanoo Suomi Finland :D

    VastaaPoista