18. lokakuuta 2016

FLORES. Parasta peeärrää.

Me oltiin riekuttu noin viikko Floresin vuoristossa, ja alkoi olla sellainen fiilis, että vois taas löhötä vaikka rannalla ja snorkkeloida ajan kuluksi. Me sitten päätettiin lätheä kohti rannikkoa paikkaan nimeltä Riung. 


Kylän edustalla on saaria, joita ympäröi valkoinen hiekka ja komeat korallit, minkä vuoksi alue on julistettu kansallispuistoksi. Saaria on yhteensä 20, joten Indonesian viranomaiset ovat kaikessa viisaudessaan lätänneet kansallispuistolle nimen 17 Islands National Park. Ilmeisesti indonesialainen nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana, ja saaret ovat kauniit kuin mitkä, joten nimi on sitten mitä sopivin.



Me saavuttiin kylään iltasella, ja meille selvisi hyvin nopeasti, että ainoa tapa päästä saarille on yksityisen veneen vuokraus. Hinta oli 150 dollaria. Kuulosti Indonesiaksi aika korkealta hinnalta, joten mä sanoin, että kiitsa mut ei kiitsa. 


Seuraavana aamuna toinen kapteeni sanoi, että ajaa meidät saarille 80 dollarin maksua vastaan. No, kerta tänne nyt on tultu ja meillä on ne aikuisten ihmisten oikeat duunit. Kapteeni halusi maksun saman tein käteisellä, ja tapaaminen olisi sitten satamassa parin tunnin kuluttua. En ole eilisen teeren poika, joten sanoin, että maksan mielelläni sitten satamassa, kun ollaan veneessä. Okei. Kättä päälle. Kapteeni ei ikinä saapunut satamaan. Ylläri. Yhtään en osannut arvata. (<-- No, tää on nyt sitä sarkasmia.) 



Meitä lähestyi toinen kapteeni, joka sanoi ajavansa meidät saarille ja että hinta on 15 dollaria. Ok. Kapteeni selitti, että paikallisilla oli nyt Ramadanin loputtua lomapäiviä pari ja että monet muutkin haluavat saarille, joten hän ajaa koko päivän edes takaisin. Hän heittäisi meidät ensimmäiselle saarelle, ja sitten parin tunnin päästä seuraavalle, ja niin edelleen. Auringonlaskun aikoihin meidät ajetaan sitten himaan. Kuulosti ihan käyvältä kaupalta. Sitä paitsi 15 dollaria oli parempi kuin 80 dollaria ja hitosti parempi kuin se 150 dollaria.




Saaret olivat ihan kivat. Ei sitä auta kieltää. Mutta meille valkeni hyvin nopeasti, että me jaettiin saarien ranta satojen ja satojen paikallisten turistien kanssa. Paikalliset turistit harvoin näkevät valkonahkoja, joten näistä sadoista ja sadoista turisteista muutama sata halusi jutella meidän kanssa ja ottaa meistä valokuvia. Ei ollut sellainen fiilis, että tekisi mieli löhötä bikineissä rannalla, kun muut ovat burqinit päällä – ja kamerakännykät kourassa.



Sitä paitsi Grant ei löytänyt koralleja lainkaan. Tällä mestalla on varmasti paras PR-firma ikinä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti