6. syyskuuta 2016

Typeriä tarinoita: Perheen pää

Wadeye on täynnä typeriä tarinoita. Mua harmittaa, että mä en ole kirjoittanut näitä aikaisemmin muistiin. Niitä on niin paljon ja ne ovat aina edellistä typerämpiä, että tarinat aina unohtuvat, vaikka sillä hetkellä olisikin leuka lattialla.

Tässä yksi.

Meidän paikallisen uskonnon maikan lapsenlapsi katkaisi pari luuta. Muksu lähetettiin saman tien Darwiniin CareFlight –lennolla. Care Flight on vähän sama kuin se meidän helikopteri, joka lentää saaristoon hätätapauksissa, tai Aslak, joka jeesaa pohjoisessa.

Käsi laitettiin pakettiin, ja kaikki ok. Diiliin kuuluu myös, että sairaat ja perheenjäsenet lennätetään ilmaiseksi kotiin. Mutta meidän uskonnon open pojanpoika ei malttanut odottaa ilmaista lentoa, joten he kävelivät lentokentälle ja aikoivat ostaa lennot. Musta on aina eri kiva, kun muksut saavat tehdä tällaisia päätöksiä.


Lento oli täynnä. Sen sijaan, että odottaisi seuraavan päivän lentoa, joka olisi ilmainen, jätkä vinkui itselleen taksin. Taksilla sitten takaisin kylään. Yli neljä sataa kilometriä sorateillä. Piti soittaa mummolle, että hän maksaa tuhat dollaria pohjakassaan, ennen kuin taksi liikahtaa mihinkään. Loppusummaa en uskalla edes arvata.

Ja miksi sällillä oli niin kiire takaisin Wadeyeen? Hänellä oli futispeli. Ei tullut sitten mieleen, että murtuneella kädellä ei pelata pelin peliä. 



Anna mun kaikki kestää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti