20. maaliskuuta 2015

Kuivaa - Märkää

Meitä odotti Wadeyessä aikalailla erilaiset näkymät kuin ennen lomia. Joulun alla alkaa monsuunikausi, jolloin sadetta saattaa helposti ropsia yhdessä päivässä enemmän kuin Suomessa koko vuonna. No joke.







Tämä monsuunikausi on ollut melko kuiva. Vettä on toki tullut ja paljon, joet tulvivat ja maa on vihreänä, mutta yleensä vettä tulee paljon enemmän ja paljon kauemmin. Silti meidän juoksulenkin varrella oleva joki on aivan erinäköinen kuin kuukausi sitten. Nyt siellä voi helposti polskutella, ja vesiputouksilta uskaltaa hypätä veteen pää edelläkin. Ei ole vaaraa, että osuisi pohjaan.




Me ollaan uitu putouksilla useasti, mutta aina mulla on sellainen olo, että ei siellä vedessä oikein relaa. Aina sitä pääkopan pohjalla on sellainen ajatus, että mitä jos täällä onkin kroko. Sitten meillä koulussa vieraillut konsultti sanoi, että hän näki meidän uintipaikalla pienen krokotiilivauvan. Mä epäilen vahvasti, että kyseessä oli vesilisko – varsinkin sillä kyseinen konsultti ei ole mikään terävin veitsi laatikossa. Sielti ei tee mieli kokeilla onnea.






Meidän kylän muksuja ei kyllä kauheasti haittaa krokotiilit tai muut. Siellä ne peuhaavat edelleen. Rangerit sanoivat, että krokotiilit saattavat päästä jokeen yläjuoksussa olevien vesitasankojen kautta – ei merestä kuten me luultiin. Turvallisinta on kuitenkin pulikoida ojissa, ränneissä ja allikoissa. Ei sillä niin väliä, että siellä on kakkaisia vaippoja, ruostuneita kirveitä ja ämpärillinen salmonellaa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti