21. marraskuuta 2011

Johan on markkinat!

Grant on syvalla sydamessaan maalaispoika. Jep. Grantin perhe asui maaseudulla. Enka ma nyt tarkoita lietolaista idyllia, joka tarjoaa kaikki kaupungin herkut mutta kera takapihojen. Ma tarkoitan Maaseutua. Sita jotenkin mystista seutua kesamokkimaisemien takana, jossa ihmiset asuvat ihan ymparivuotisesti. Grantin koulussa oli kahdeksan oppilasta, joista kolme oli hanen sisaruksiansa. Maalla on tylsaa. Ja Australian Maaseudulla on erityisen tylsaa, silla valimatkat ovat ihan kasittamattoman pitkia. Taalla on Belgian kokoisia karjatiloja. Oikeasti.

Me kavastiin kaantymassa Grantin kotikylan monotonisuutta piristavilla jokakevaisilla markkinoilla lahinna kahdesta syysta. 1) Ma olen turisti ja ma koen velvollisuutta tutustua uuden "kotimaani" kulttuuritarjontaan. 2) Grantin ukko oli portinvartijana markkinoilla, joten me paastiin ilmaiseksi sisaan.

Markkinat olivat sikali meikalaisten juhannus- ja kesamarkkinoiden kaltaisia, etta seka Suomessa etta Australiassa harrastetaan saappanheittoa ja ukot pyorivat lahinna kaljapisteen ymparilla. Australian markkinoilla oli myos kaikenlaista kisaa, joista melkein jokainen lahti pystin kanssa kotiin. Oli paras piirros, paras novelli, paras maalaus, parhaat kananmunat, paras hillo, paras suklaakakku, paras lammas, paras sonni, paras kana, paras ruusu, paras keltainen ruusu, paras itse pantu olut, paras voi, paras lemmikki, paras avolava-auto, paras takatukka, paras koni, paras poni, paras sita ja paras tata.



Paras kana




Paras lammas
Paras sarvilammas
Paras raggaelammas
Parhaat villat





Parhaat sitruunat
Toiseksi parhaat munat





Toiseksi paras mollamaija. Voittajalla oli varmaan valkoinen viitta ja huppu.






Hyva yritys
Paras junttiauto
Paras rattijuoppokarry




 
Paras kakku
Parhaat pullat
Toiseksi paras pitsa

Toiseksi paras kakku




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti