16. lokakuuta 2015

Kuolonuneen nukkumisen muistopäivä - vaimikäsenytoli

Oltiin kirkossa. En ole ihan varma miksi. Tämä oli nyt taas joku katolilaisten hömpötys. Wikipedia tietää kertoa näin:

Marian taivaaseenottaminen (lat. Assumptio Mariae) on katolisen kirkon dogmi, jonka mukaan Neitsyt Maria otettiin elämänsä päätteeksi sieluineen ruumiineen taivaaseen. Dogmin muotoili paavi Pius XII, jonka hän antoi 1. marraskuuta 1950 ex cathedra. Marian taivaaseenottamisen juhlapäivää vietetään 15. elokuuta samaan aikaan ortodoksien Marian kuolonuneen nukkumisen päivänä.

Taivaaseenottaminen. What? Dogmi. Hä? Sieluineen ruumiineen? Mitä se siellä sillä kropallansa tekee? Ex cathedra. Eikö sellainen laiteta, jos ei pysty virtsaamaan itse? Ja sit tämä kaikista paras…. kuolonuneen nukkuminen? Tupla what? Ei kai minkäänlaiseen uneen nukuta. Eikö uneen vaivuta? Weirdos. 




Aika sama loppujen lopuksi. Meininki oli kirkossa aivan sama kuin aina ennenkin. Ensin me vauhkotaan koulussa, että kaikilla oppilailla on uniformut päällä, koska ilmeisesti Jumala ei pidä lapsista, joilla ei ole uniformut päällä.





Sitten me kävellään jonossa kirkkoon. Kuuma. Helvetin kuuma. Siellä me istutaan ja teeskennellään kuuntelevamme pappia. Eikö sillä muka ole kuuma kaikissa niissä kaavuissansa?




Mulla oli vähän samankaltaiset aatokset kuin urheilupäivänäkin. Enää ei ole omaa luokkaa, joten voi ottaa vähän rennommin. Ei tarvitse louskuttaa, marista ja mäkättää kersoille. Ne on nyt jonkun muun ongelma.




Tietenkin ne käyttäytyy nykyään huomattavasti paremmin kuin ennen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti