18. kesäkuuta 2013

Wadeye footy



Kylän jalkapallokausi lähenee loppuaan. Jos et vielä ole äkännyt, niin kyseessä on tietenkin aussijalkapallo. Kylän miehet ja muutama valkonahka pelaavat viikonloppuisin Wadeyen omassa liigassa. Kyseessä ei ole todellakaan mikään herrasmiesliiga, vaan palloa potkitaan hampaat irvessä ja homma on hyvinkin totista. Niinkin totista, että poliisin piti ilmestyä lopettamaan matsit luodinkestävät liivit päällä ja pumppuhaulikko kourassa.




Kränä on pelannut paikallisessa St Mary's -joukkueessa. Mä luulen, että Kränä värvättiin joukkueeseen lähinnä siksi, että meidän koulun miehet ovat pääosin St Mary's -miehiä. Aiemmin Kränän piti pelata Dockers-joukkueessa, sillä me asutaan Dockerisien sydänmailla. Olihan Dockers myös Kränän joukkue Turussa. Toisin kävi. St Mary's tippui finaalista pari viikkoa sitten, joten viime aikoina tuo siippa on tuomaroinut pelejä. Eräs St Mary's -mies kyllä varoitti, että nyt ei kannata enää lähteä kentälle pelleilemään. Voi olla, että tulee turpaan. Siis nyrkein. Ei niin, että oma joukkue häviäisi.




Muutamat viimeiset pelit ovatkin päättyneet nyrkkitappeluihin. Sääntöjä ei kai ole missään varsinaisesti paperilla, joten hävinneen on helppo motkottaa, että vastapelureilla oli liikaa valkonahkoja kentällä ja että se ei ole reilua tai sallittua. Sitten joko pelataan peli uusiksi tai vedetään toisia turpaan. Selviäähän se voittaja sitten niinkin. Kränä totesi, että nyt tähän jäi hänen tuomaroinnit. Niin siinä vaan kävi, että sunnuntaina oli taas neliveto meidän kotiportilla tyyttäämässä, että kentällä tarvitaan tuomaria. Toinen joukkueista ei suostunut pelaamaan, ellei päätuomari ole valkoihoinen. Hahaa! Aivan parasta.






Sinnehän se Kränä sitten meni, vaikka varta vasten pysytteli kentän laidalta pois, ettei joutuisi vahingossakaan tuomariksi. Pojat sitten sopivat naapurin kanssa, että naapuri lähtee Kränälle kuskiksi, jos jostain syystä yhtäkkiä tarvittaisiin pikainen poistumisreitti kentältä. Tällä kertaa kaikki meni ihan hyvin. Ei tarvittu poliisia, luotiliivejä ja pumppuhaulikoita. Tuona päivänä hävinnyt joukkue oli ennen peliä piilottanut puskiin keihäitä ja pelin menetettyään he päättivät lähteä voittajien perään keihäin. Siinä on englantilaisille jalkapallohuligaaneille mallia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti