18. elokuuta 2016

Oltiin kalassa

Ollaan siinä vaiheessa vuotta, että on aika Oltiin kalassa –postauksen. Pidemmittä puheitta siis: Oltiin kalassa.


Käytiin meidän Wadeye-veteraanien kesken merellä. Meidän kamut Chris ja Em ovat olleet Wadeyessä lähes yhtä kauan kuin mekin. Me ollaankin helposti koko koulun kauimmiten palveluksessa olleet tyypit, jos paikallisia työntekijöitä ei lasketa mukaan. Neljä vuotta.



He sijoittivat Wadeyeen saavuttuaan veneeseen, minkä mun mielestä voisi ottaa verotuksessa mielenterveydenhoitona. On hyvä päästä kylän tomusta ja ankeudesta vesille. Vesille menoa helpottaa se, että vedet kuuluvat Australian lain mukaan kuningattarelle, joten kalastukseen ei tarvitse maanomistajilta tai lupamieheltä paperia. Sen kun menet silloin, kun huvittaa. Tietenkin vuorovesistä riippuen. Venettä on vaikea saada veteen, kun laskuvesi on saanut sataman kuravelliksi.


Tietysti on hyvä, että pääsee ilman lupia merelle, mutta jos tulee sellainen olo, että pitäisi päästä pissalle niin käypi köpelösti. Miehet heittävät kepillisen yli laidan, mutta kyykkypissaajilla on vähän hankalampaa. Mä kyykin moottorin vieressä sillä aikaa, kun muut kääntävät selkänsä ja yksi pitää krokotiilivahtia. Krokot nappaavat helposti ison miehenkin veneestä saatika sitten mimmin, jonka on jo valmiiksi kuorinut vaatteet ja oikein lykkää peräpäätä laidan yli. No, selvisin hengissä.



Me ei saatu juuri kalan kalaa. Yleensä fisuja sen kuin kiskoo vedestä vain, mutta nyt saatiin yksi syömisen veroinen kala. Ja yksi rapu. Joka meinasi napsata Chrisiltä sormen. Rangaistukseksi me viskattiin se kiehuvaan veteen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti