27. elokuuta 2015

Bush break: Japanin Alpit

Meillä ei ollut Kioton jälkeen suunnitelmissa oikein mitään muuta kuin Tokio jossain vaiheessa ja paluulento Sapporosta. Vielä olisi kaksi viikkoa lomaa. Mietittiin Koreaan lentämistä, mutta siellä oli päällänsä juuri joku SARS, lintuinfluenssa tai ebola. Koreasta olisi voinut olla vaikea päästä takaisin Japaniin. Niin me sitten mentiin metsään - siis landelle.





Japanissa on yllättävän paljon ryteikköä pieneksi maaksi, jossa asuu kuitenkin miljoonittain jengiä. Me matkattiin Kiotosta pikkukaupunkiin nimeltä Takayama sieltä kun pääsee kätevästi Japanin Alpeille. Takayama itsessään oli ihan näkemisen arvoinen. Kaupunki oli täynnä kapeita suloisia katuja, joiden varrella myytiin kaikenmoisia herkkuja. Erityisen tunnettu Takayama on sake-panimoistaan ja naudanlihasta. Panimoita olikin aivan vieri vieressä. Illalliseksi teki mieli vetää Takayama-pihvi, mutta se olisi ollut melkein satasen lihaköntsä, joten me tyydyttiin tilaamaan puoliksi yksi lihavarras ja vedettiin muuten maha täyteen nuudeleita.









Seuraavana päivänä me sitten jatkettiin sinne Alpeille. Tyypilliseen eurooppalaiseen tapaan täälläkin oli joskus käynyt joku valkonahka, nähnyt vuoria ja päättänyt nimetä ne Alpeiksi – kuten Australiassakin. Joo, eihän näillä vuorilla tuskin mitään nimeä ennen ollutkaan. Onneksi me valkonahat ollaat reissattu ympäri maailmaa, että ollaan saatu paikoille kunnon nimet. Alpit, perkele.





No, vuoret olivat kyllä komeat. Mä en oikein omista enää mitään lämpimiä vaatteita, joten mun oli pakko vetää repusta oikeastaan kaikki vaatteet päälle, sillä yllättäen mitä korkeammalle menee sitä kylmempi siellä on. Me käytiin katselemassa vuoria kuuluisalta näköalapaikalta nimeltä Kamikochi. Täällä käymisestä kaikki japanilaiset kuulemma unelmoi. Ja hieno paikka, ei siinä mitään. Oltaisiin oltu varmaan enemmän tohkeissamme, ellei olisi tullut patikoitua siellä Nepalissa pari vuotta sitten. Hiton Nepali, ku on pilannut kaiken.





Meillä kävi tuuri säiden suhteen, joten me päätettiin kokeilla näköaloja myös toisesta suunnasta. Viimeiset kaksi viikkoa oli satanut melkein putkeen, ja juuri sinä päivänä, kun me oltiin ihastelemassa maisemia, sade loppui ja me nähtiin vuorenhuiput, jotka olivat olleet piilossa monta päivää. Me matkattiin bussilla vuorien toiselle puolelle, jossa oli hissit korkeuksiin. Tietenkin, kun me päästiin perille, pilvet olivat kerenneet vyöryä maisemien päälle. No, höh. Mitään ei näkynyt. Tietenkin paluumatkalla alas pilvet katosivat ja maisemat avautuivat hissin ikkunoista.








Onneksi paluumatkalla paikallinen nainen luuli Grantiä David Beckhamiksi, niin ei mennyt matka aivan hukkaan. Sain sentään hyvät naurut. Grantiä on ennenkin luultu Beckhamiksi. Me oltiin vuosia sitten Norjassa töissä hotellissa. Grant seisoi yöt respassa vahdissa, ja eräs japanilainen nainen oli aivan vakuuttunut, että Grant on David. Jopa niin vakuuttunut, että hän lähetti viikkoja myöhemmin kiitoskirjeen hotelliin. Kirjeessä hän kiitti Davidiä henkilökohtaisesti. Oli kuulemma ollut hieno kokemus yöpyä itse David Beckhamin omistamassa hotellissa. Mikä näitä japanilaisia oikein vaivaa?



Olisikohan se tämä?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti