31. lokakuuta 2011

Avoin kirje Siirille ja Olivialle

Hei, Siiri ja Olivia! Mitas sinne kuuluu?

Tanne kuuluu oikein hyvaa. Me ollaan kayty vaikka minkalaisissa paikoissa ja nahty kaikenlaista kivaa ja kummallistakin. Meidan reissu lahenee loppuaan, ja kohta me ollaankin jo Australiassa. Ennen Australiaa me kuitenkin kavastiin viela yhdessa todella jannassa paikassa - elaintarhassa! Tama elaintarha olikin oikein ekstra janna, silla elaimien aitauksissa ei ollut ollenkaan aitoja. Aika hurjaa! Kaikki super hurjat elukat olivat kylla turvallisesti lasin tai joen takana, etteivat ne paase puraisemaan. Monet elaimet olivat kylla niin lahella, etta niita paasi koskemaan.

Tassa vahan valokuvia elaimista. Tunnistatkos, mika elain kuvassa on? (Aiska voi varmaan auttaa oikeissa vastauksissa...) Me nahtiin ainakin paljon erilaisia apinoita.



(Gibboni)

(Oranki)
(Oranki)


(Hamahakkiapina)


(Simpanssi)


(Mandrilli)


(Nenaapina. Tieteellinen nimi.)


(Maki ja homo sapiens)

(Kissamaki)

(Paviaani)

No eihan tama ollutkaan apina ollenkaan! Se on puukenguru.


Taas ma torttoilin! Tamahan on laiskiainen eika mikaan apina.


Apinoiden lisaksi me nahtiin paljon lintuja. Osa niista oli tosi pienia ja osa oli aivan valtavan suuria. Yksi lintu on niin suuri, etta se on jo vaarallinen ihmisillekin, jos se suuttuu. Me kaveltiin oikein hiljaa ohi, ettei me kiukusteta sita. Kaikki  linnut olivat kylla todella natteja. Nayttaakos naista linnuista joku tutulta?
















No, taas ma toppasin. Eihan lepakko mikaan lintu ole!


Sitten me nahtiin kanssa paljon erilaisia katteja - tai siis tarkoitan tietenkin paljon erilaisia kissaelaimia. Osa juoksi ja leikki ympari aitausta, osa vaan kollotteli kivella tai oksalla auringonpaisteessa.



(Gepardi. Maailman nopein maaelain.)




(Jellona. Eiku leijona!)


(Jaguaari)


Tama heppu onkin oikein tosi harvinainen. Oletkos ennen nahnyt valkoista tiikeria?

 
Kissojen lisaksi me nahtiin aika liuta kaikenlaisia niljakkaita. Kaarmeita, sammakoita ja liskoja. Osa kaarmeista oli aivan huuuuuuuuuuurjan pitkia. Me nahtiin yksi valtava sammakokin. Se oli ainakin jalkapallon kokoinen. Kauheaa, jos sellainen tulisi vastaan saunapolulla! Liskot olivat aika jannia. Niitakin oli aivan pikkuruisista liskoista valtaviin hantaheikkeihin.








Ei hataa! Ei se ollutkaan oikea.

 

Mutta tama kaveri oli ihan ihka oikea krokotiili. Ja valtavan iso!


Me nahtiin myos aika outoja elaimia. Kaikenmoisia karvattomia ja karvallisia elukoita, joista me ei oltu ennen kuultukaan mitaan.



(Kaljurotta)


(Intiantapiiri)


Kaiken lisaksi me nahtiin viela tammoisia elukoita. Me ei yhtaan keksitty, mita ne voisivat olla. Tiedatkos sina?













Eipa mulla sitten muuta. Toivottavasti oli kiva katsoa kuvia. Meilla oli ainakin tosi kivaa elaintarhassa. Terkkuja oikein paljon kaikille!
Terveisin,
Saara








1 kommentti:

  1. Moi!

    Olen opiskelemassa P-K ammattikokeakoulussa Joensuussa ja olen juuri tekemässä opinnäytetyötäni. Oppariani varten tarvitsisin kuvan madrillista. En kuitenkaan voi käyttää kuvaa ilman valokuvaajan suostumusta. Eli kysyisin, että saanko käyttää opinnäytetyössäni madrillista ottamaasi kuvaa? Tarvitsisin myös sukunimesi. Ottaisitko pikaisesti yhteyttä: jonna.tahvanainen@edu.pkamk.fi

    Terveisin
    Jonna

    VastaaPoista