1. joulukuuta 2015

Itä-Timor 1

Loma-loma-loma-loma-lomaaaaa! Eikä edes menty Gili-saarille. Mentiinpä pari saarta itään paikkaan, jonka suomenkielinen nimi ja kirjoitusasu piti tarkistaa, ettei mene pieleen. Hyvät herrat ja rouvat, tässä tulee Itä-Timor.

Meidän seuraksi lähti naapuripariskunta, Push ja Bon, joiden kanssa on tullut reissattua jo useamman kerran. Me varattiin mökki rannalta viikoksi, ja siinä meidän suunnitelmat oikeastaan olivatkin.


Meidän lento laskeutui Itä-Timorin lentokentälle, ja mun ihastus oli melko välitön. Me lennettiin koko saaren yli, ja maisemat olivat koneestakin mielettömät. Lentokentällä oli vastassa leveät hymyt ja ilmainen viisumi. Aivan parasta. 


Venematka meidän mökkisaarelle olikin sitten jotain aivan muuta. Meidän vene oli noin sardiinipurkin kokoinen, ja aallot olivat noin kivitalon kokoisia. Ei niin kivaa. Oli muuten välilevyt aika sohjona pomppuisesta matkasta.


Perillä meitä odotti kylämarkkinat. Me käveltiin markkinoiden läpi meidän majoitukseen. Mä oli hieman snap-happy kameran kanssa. Ei oikein tiennyt, mihin katsoa, kun jokapuolella oli vaikka mitä. Mikä oli sinänsä kummallista, sillä missään ei oikein ollut mitään. 





Hirveän pienellä sitä pärjää, jos on pakko. Markkinoilla oli lähinnä kuivaa kalaa, levää, kahvia ja muovisälää. Sieltä tuli ostettua kahvia. Ei ollut akuuttia tarvetta kuivatulle kalalle, levälle eikä muovisälälle. Kahvipussikin hajosi saman päivän aikana. Dollari siitä maksettiinkin.






Markkinoiden jälkeen palattiin mökille. Syötiin maha täyteen puhvasta, juotiin tax free -limuja vähän, ihasteltiin maisemia ja painuttiin pehkuihin ennen kello yhdeksää. Erittäin hyvä alku lomalle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti