3. syyskuuta 2015

Bush break: Tokio

Vuorien jälkeen me haluttiin Tokioon. Mä olin odottanut Tokiota todella paljon, ja ne paljot odotukset olivat korkealla. Me oltiin vietetty jo muutama tunti Japanin rautateillä, joten ei kauheasti kiinnostanut istua paikallisjunan kyydissä tuntitolkulla. Ne oli jo nähty. Me siis törsättiin ja mentiin super nopealla luotijunalla pääkaupunkiin. Juna oli super, ja juna oli nopea. Vauhtia oli vaikea käsittää, sillä matka meni muuten niin mukavasti. Ei raiteiden kalkatusta ja pehmeät penkit. Tää on tätä luksusta kun reissaa David Beckhamin kanssa.








Tokio ei näyttänyt yhtään siltä, mitä mä kuvittelin. Kaupunki oli yllättävän matala. Mä olin kuvitellut sieluni silmin korkeita pilvenpiirtäjiä, ultra modernia arkkitehtuuria, vilkkuvia valoja ja todella hämärää muotia. Sen sijaan Tokio oli täynnä muutaman kerroksen korkeita harmaita betonitaloja ja todella tylsää bisnes-muotia. Merellinen meininki oli selkeästi muotia. Sinistä ja valkoista raitaa. Jokaisella. Meh.





Me  käytiin katsastamassa ne pakolliset temppelit, jotka eivät oikein näyttäneet miltään Kioton jälkeen. Hienoja rakennuksia – ei siinä mitään – mutta Kioton oli sellainen kulttuurin tykitys, että oksat pois. Nämä temppelit oli jo kertaalleen nähty isompina, parempina ja vanhempina. Ihmisiä oli kyllä huomattavasti enemmän. Mistä näitä turisteja oikein tulee.











Tokiossa on hyvin erilaisia naapurustoja. Me käytiin tsekkaamassa Harajuku, jonka pitäisi olla kreisin fäshönin mekka. Tiedättehän te, aikuisia naisia pikkutyttöjen vaatteissa kaikenmoiset krumeluurit niskassa. Ei ollut. Japanilaisia punkkareita irokeesit korkealla taivassa ja rääsyisissä. Ei ollut. Manga-fanit sarjakuvasupersankarien rytkyissä. Ei ollut. Ei edes koulupukuihin sonnustautuneita pikkupimuja. Kauppoja. Sälää. Ja that's it.




Ainoa hörhö

Sitten me käytiin tietenkin katsomassa se kuuluisa risteys, jossa miljoonat ihmiset kävelevät ristiin ja jostain kumman syystä kukaan ei ilmesty kadun vastakkaiselle puolelle silmä mustana tai polvet ruvella. Shibuya crossingin lähialue oli pieni pala sellaista Tokiota, jota mä olin ennakoinut. Oli niitä vilkkuvia valoja, jengiä niin perkuleesti ja tuhansittain pikku ravintoloita. I like.








Trendialueiden lisäksi me käytiin siellä, missä iso raha asuu. Leveät kadut, paljon puita, isoja luksus-putiikkeja ja paljon, paljon rahaa. 









Meidän viimeinen päivä Tokiossa meni Disneylandissä. Taas satoi aivan koko päivän. Tai ehkä ennemminkin pitäisi sanoa, että vieläkin satoi koko päivän, sillä sitä vettä oli tähän mennessä satanut jo pari viikkoa putkeen ilman taukoja.







Disneyland oli japania puhumattomalle turistille aika valju kokemus. Mä olin jotenkin kuvitellut, että siellä olisi monia vuoristoratoja – ei ollut yhtäkään. Ja ne muut huvitukset olivatkin sitten japaniksi. Eri kiva. Kai se on sitten käytävä Jenkkilän Disneylandissäkin.







Tavattiin me sentään julkkiksia. Mikki, Samu ja Aku.








Aku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti