21. huhtikuuta 2015

Matkasuunnitelma

Mä saan pari kertaa vuodessa alla olevan kaltaisen viestin, joten mulle tuli sellainen olo, että saatanpa vääntää vastauksen blogiksi. Lähinnä siksi, että tänä vuonna ei ole oikein tapahtunut mitään mielenkiintoista, mistä kirjoittaa.



Moikka Saara, Miten menee? Ausseissa oot edelleen, eikö? 

Mä sain päähäni et pitäisi käydä kaikilla mantereilla ennen ku täytän 30 ja alkaakin olla jo kiire,  joten suunnittelen Australian reissua ehkä ensi jouluksi. Osaatko vinkata minkä lentoyhtiön lentoja kannattaa katella? Mikä reitti on halvin? Mikä taas järkevin... 

KLM esim taitaa lentää sinne ja sillä oon ainakin Euroopassa saanut hyviä&halpoja lentoja. Halpaahan ei Aussireissusta saa millään mut mielummin kumminkin ainakin lennot edullisemmin niin jää enemmän rahaa itse seikkailuihin. 

Ja toiseks, onko mitään muita vinkkejä? Minne päin kannattaa mennä? Minkä verran kierrellä? Kauanko viipyä? Millaista majoitusta suosittelet? Kaikki vinkit ja ideat otetaan vastaan  Ja tuon 5v:n kanssa olis tarkotus reissata, luultavati kahdestaan.!




1) LENNOT: Osaatko vinkata minkä lentoyhtiön lentoja kannattaa katella? Mikä reitti on halvin? 

Kahdella vikalla kerralla Finnair on ollut kaikista halvin. Kannattaa tosin mennä Finnairilla joko Singaporeen tai Hong Kongiin ja sitten lentää halpalentoyhtiöllä Aussilaan (JetStar, AirAsia, Virgin). Mä säästin jotain 800 dollaria viimeksi näillä keinoin.




Sun ei myöskään kannata lentää samasta paikasta pois. Australia on iso ja kaikki tietää, että se on iso, mutta harva oikeasti ymmärtää kuinka iso. Lennä esim. Melbourneen ja pois Cairnsistä. Täkin onnistuu halvemmin, kun sulla on edestakaiset lennot Singaporeen ja sieltä jatkot halpiksella. Sitä paitsi se viisivuotias varmasti tykkäisi Singaporen Universal-studioista.








Ai niin, ja Finnairilla sä voit lentää Turusta, jos maksaa jonkun extra viisikymppiä. On se sen arvoista, kun ei tartte istua bussissa ja hytistä talvipakkasilla Ikean nurkilla.





2) MUUT VINKIT: Ja toiseks, onko mitään muita vinkkejä? Minne päin kannattaa mennä? Minkä verran kierrellä? Kauanko viipyä? Millaista majoitusta suosittelet? Kaikki vinkit ja ideat otetaan vastaan  Ja tuon 5v:n kanssa olis tarkoitus reissata, luultavati kahdestaan.

Australiaan saa palamaan useamman vuodenkin, jos siltä tuntuu, mutta ehkä normaalille työssäkäyvälle ihmiselle se ei ole mahdollista. Suosittelisin kuitenkin useampaa viikkoa vähintään. Mun serkku ja sen siippa kävi visiitillä pari vuotta sitten, ja kyllä kahdessa viikossa kerkesi paljon nähdä, mutta sitten on tuli persiin alla koko ajan. 

Kaksi näkemisen arvoista kaupunkia Aussilassa ovat Melbourne ja Sydney. Pari päivää kummassakin. Aussilassa mun mielestä on kyllä mielenkiintoismpaa luonto ja kansallispuistot kuin kaupungit. Isot kaupungit tuppaavat olemaan ympäri maailman hyvin samankaltaisia. Melbourne on tunnelmallinen, ja Sydneyssä on se oopperapytinki. 






Victorian osavaltiossa on useampikin hyvännäköinen kansallispuisto, joihin kannattaa tutustua. Great Ocean Road NP ja Grampians NP on "lähes" vierekkäin. Great Ocean Roadin varrella on leirintäalue nimeltä Bimbi Park, jossa asustaa useita koalia, jotka eivät ole mitenkään arkoja. 






Grampiansin leirintäalueella asuu taas satoja kenguruita, jotka nekään ei ole arkoja. Halvinta on reissata vuokratulla autolla, jossa on nukkumismahdollisuus. Oma rauha, oma aika ja joustavuus.








Muita hienoja mestoja Victoriassa on Phillip Island, jossa voi illalla seurata, kuinka tuhannet pingviinit tulevat mereltä kotipesiinsä. Nekään eivät ole arkoja. Viisivuotias on varmasti tohkeissaan. Muutenkin koko saari on komea. 














Siitä etelään on Wilson's Prom, jossa on upeita rantoja, upeita näköalapaikkoja ja upeita kivimuodostelmia. Suosittelen.










New South Walesista ja Sydneyn lähistöstä en osaa sanoa juuri mitään. Siellä on ne Blue Mountains, joilla kävin yli kymmenen vuotta sitten, eivätkä ne olleet mitenkään ihmeellinen kokemus. Mä lentäisin Melbournesta Sydneyyn ja Sydneystä Queenslandiin, missä on se valliriutta. Melbournesta Sydneyyn ajo on vähintäänkin 10 tunnin rykäisy ilman taukoja. Yleensä lennon saa noin sadalla dollarilla, bensat maksaisi varmaan noin 500 dollaria.

Queenslandista skippaisin Brisbanen, joka on kyllä ihan kiva kaupunki, mutta jos siihen mennessä on jo nähnyt Singaporen, Melbournen ja Sydneyn, niin ei siellä mitään varsinaista nähtävää ole, paitsi snadisti etelään on Gold Coast, jossa on kaikenmoisia huvipuistoja (plääh) ja snadisti pohjoiseen on se Steve Irwinin eläintarha. Tosin tähän mennessä teidän olisi pitänyt jo nähdä kaikki aussi eläimet livenä.










Menisin suoraan valliriutalle. Cairnsistä järjestetään paljon lapsillekin sopivia snorklailuturneita. Siellä olisi myös sademetsää sun muuta villielämää. En tosin ole itse käynyt - vielä. Ollaan kesäkuussa menossa.

Mä tykkään Northern Territorystä. Täällä ja Pohjois-Queenslandissa on joulun tienoilla kuivakausi, mikä meinaa sitä, että majoituksen hinta on huipussaan. Normaalisti hotellihuoneen saa jollain sadalla+ dollarilla, mutta silloin hinta keikkuu jossain 300+ dollarissa. Northern Territoryssä hienoa on Kakadu NP ja tietenkin se kivenmöykky - Uluru. Sinne meneminen on kyllä hankalaa. Ajo mistä tahansa suunnasta kestää päiviä, ja lennot on kalliit. Jos tavoitteena on viettää halpa muutaman viikon loma, Ulurusta kannattaa ehkä tinkiä.






Samoista syistä jättäisin väliin myös South Australian ja Western Australian. Välimatkan nähtävyyksistä toisiin ovat julmetun pitkät.  Puhutaan tuhansista kilometreistä.


Varteenotettavia vaihtoehtoja on myös Tasmaniassa ja Uudessa-Seelannissa piipahtaminen. Kummatkin ovat suhteellisen pieniä saaria, joissa on helppo matkata vuokra-autolla. Välimatkat ovat lyhyitä, ja kummassakin paikassa on paljon nähtävää. While you're in the neighbourhood… Ja onhan tuossa tuo Bali.




1 kommentti:

  1. Oho, ei se vissiin sit postannukkaan mun kommenttia O.o

    Enivei, sanoin vaan, etta kiitos vinkeista! Laitin taman sivun bookmarkseihin tulevaisuutta varten. Oon aina halunnu matkustaa sinne pain maailmaa, ja sun postauksessa on tosi hyvia ideoita :)

    VastaaPoista