24. lokakuuta 2013

Kotivakuutus


Meidän opettajien asuntoihin tupataan murtautua lomien aikana. Meidän talo on saanut olla vielä toistaiseksi rauhassa, vaikka yritys on ollut kova. Meidän talosta on katkaistu sähköt monta kertaa loman aikana, mutta onneksi naapuri on aina huomannut ja käynyt kytkemässä sähköt takaisin päälle. Murtautujien tarkoituksena on katkaista pääkytkimestä virta ja antaa hälyttimen akun tyhjentyä. Sitten on helppo yön hiljaisuudessa parin päivän päästä murtautua meidän kämppään. 

Eihän meillä mitään varastamisen arvoista ole, sillä alkoholi me juodaan aina ennen lomia pois eikä mitään kallista ja hienoa kannata varastaa, sillä naapurit kyllä huomaavat herkästi, jos talouteen ilmestyy uusi laajakuvatelkkari tai läppäri. Käry käy. Murtautujat tuppaavat usein vain sotkemaan paikat. Vähintäänkin kaikki pakastetavaraa menee piloille, sillä sähköt ovat poikki.

Tässä meidän kotivakuutus. Paikalliset ovat kovin hartaita katolisia, joten mä teippasin meidän sähköboxiin pääkatkaisimen päälle kuvan surullisesta Jeesuksesta ja rukousnauhan. Mua har har haa! Toimi. 




Jos mä olisin tippaakaan uskova, mä järkelisin asian ennemminkin näin: Jos Jeesus kuoli syntiemme tähden, eikö hän olisi kuollut turhaan, jos emme tee syntiä. Siis, murtaudun.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti