13. joulukuuta 2012

Yes, Chef!



Tulipa tekaistua sitten suurtalouskeittiötutkinto. Vaikmikäseoli. Koulun senioreille järkättiin kaksi viikkoa kestänyt kokkauskurssi, jonka päätteeksi he saavat todistuksen, jonka avulla olisi sitten joskus tarkoitus saada töitä jostain. Mä menin keittiöön jeesaamaan ja pitämään lähinnä kuria. Jotenkin siinä sitten kävi niin, että myös mä sain tutkinnon nimeltä Commercial Cookery Certificate 1. Kakkoskurssia ei ole kyllä aikomus enää suorittaa. Onpahan taas jotain uutta ceeveehen jollei muuta.




Meidän kokki tuli pariksi viikoksi apurinsa kanssa Wadeyehen. He kiertävät aboriginaali kylästä toiseen opettamassa ruoanlaiton perustaitoja. Tai siis länsimäisen ruoanlaiton perustaitoja. Mulle on turvatalossa käynyt ilmi, että esimerkiksi pasta on melko tuntematonta tavaraa täällä. Osa meidän apuopettajistakin halusi tulla vääntämään sapuskaa meidän kanssa. The more, the merrier! Sopu sijaa antaa.




Meidän kahden viikon menu sisälsi kyllä kaikenmoista. Me väännettiin useampaa sorttia sapuskaa joka päivä ja aivan mielettömät määrät vielä. Olihan kyseessä suurtalouskeittiö. Muksut saivat sitten viedä keitoksiansa kotiinsakin. Taidettiin me ruokkia koko koulun opettajatkin. Ja itse asiassa ruokittiin kylän poliisitkin.




Me väännettiin muun muassa härän kieltä, lampaan maksaa, sitä pastaa ihan jauhoista asti ja miljoonaa eri sorttia soosia ja niin edelleen. Jokaiseen reseptiin kuului vähintäänkin tölkki kermaa, paketti voita ja juustoa päälle. Hyvällehän se maistui. Ihmekös. Kantarellikeittoakin tehtiin. Jälkkäreiksi valmistui muffinsseja ja suklaakakkua. Om nom. Piti hikoilla juoksumatolla hieman pidempään. Kyllä se siitä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti